Thema Sinterklaas

De kleuters kregen in de turnles een brief van Sinterklaas. De Sint en zijn pieten hadden nog erg veel werk om alle kindjes een cadeau te geven en waren bang dat ze niet op tijd klaar gingen zijn en hebben daarom hulp van de kleuters nodig. In de turnzaal was er een parcours opgesteld waar de kleuters konden oefenen om echte hulppieten te worden. In de brief stond beschreven wat echte hulppieten allemaal moeten kunnen. 

Als Zwarte Piet moet je goed je evenwicht kunnen bewaren als je over daken loopt, je moet de cadeautjes in de schoorsteen kunnen gooien, je moet over hindernissen kunnen springen en soms ook ergens onder kruipen of sluipen. 

 

In de klas gingen we ijverig aan het werk om onze klas verder te versieren voor als Sint en Piet op bezoek komen. We kleurden met wasco een tekening van de Spiekpietjes en versierden deze daarna met een patroon bestaande uit 2 of 3 gekleurde bollen.

We leerden ook welke voorwerpen er bij Sint horen, welke bij Piet en welke bij Slecht Weer Vandaag. De voorwerpen werden in de kring besproken en de kleuters vertelden welke kleur ze daarvoor moesten gebruiken. Nadien gingen ze in de hoekjes zelf aan de slag.

 

Om in de sfeer van Sinterklaas te blijven hebben we tijdens het werkmoment naar Sinterklaasliedjes geluisterd, om de dag af te sluiten oefenden we het dansje nog eens dat we voor Sint en Piet gaan dansen als ze bij ons op school komen. 

https://www.youtube.com/watch?v=qk5IFxO-ulU&index=4&list=PLyQV5OSKK9Gl4okcq3iC3SdMHKXSN2izH

 

50 hartjes

Interessante post?

Geef hem hiernaast een hartje!