Bezoek aan het huis van de Sint

Vandaag waren we uitgenodigd door Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten om hun huis te komen bezoeken. De kleuters waren laaiend enthousiast en konden bijna niet wachten om te vertrekken. Ze moesten wel nog even geduld uitoefenen want zoals elke dinsdag start onze dag met turnen bij meester Ruben. Tijdens de turnles oefenden we ons evenwicht. We leerden over smalle banken te stappen, over een touw te stappen met een pittenzakje op ons hoofd en we leerden de overkant te bereiken door op 1 bepaalde kleur te stappen.

Om het evenwicht goed te kunnen bewaren, wordt er rekening gehouden met een aantal aandachtspunten: armen spreiden naast het lichaam zoals de vleugels van een vliegtuig, voeten voor elkaar plaatsen, voor je uit kijken naar 1 bepaald punt.

Hjb7opq C9amf Ymv8z A Cw VZ Rda Vk EF8 E3b5 Qzl78v

Wanneer we terug in de klas waren vertelde de juf het verhaal "De Spiekpietjes SOS De Stoomboot". Tijdens het hoekenwerk gingen we aan de slag met elementen die in het verhaal voorkwamen. Zo maakten we net zoals de Zwarte Pieten een apenketting, speelden we met de kranen en bouwden we een stoomboot uit blokken.

M2smy VQU61 Ft4 A Vv Dgpw MM Fkg Wh Wxwd3 Coa Rww19

Na de middagpauze was het eindelijk zover! We konden vertrekken naar Het Huis van De Sint. De kleuters kregen allemaal een wit/groen sjaaltje aan zodat we ze snel konden herkennen.

Eens aangekomen met de bus was het nog even stappen we waren een beetje te vroeg aangekomen waardoor we nog even moesten wachten. Binnen kregen we een rondleiding door Regenboogpiet. Hij stelde zichzelf voor, maakte enkele afspraken met de kleuters en nam ons mee op een reis door het huis. Onze eerste stop was de Pakjeskamer van Speelgoedpiet. Daarna nam Regenboogpiet ons mee naar de badkamer van Sinterklaas. De lievelingskleur van Sint is rood waardoor hij enkel rode spullen in zijn badkamer heeft, zelfs zijn toiletpapier heeft een rode kleur.

Xo I2 Qa3ar Ect Hys5s Qm G6 Zibt RIUHH0s RIVSH Djo

Vervolgens gingen we verder naar de werkkamer van de Sint. Juf Laurence mocht eens in Sint zijn grote boek kijken of er misschien iets in stond over de kleuters. Je kan enkel in het boek lezen als je de speciale Sintenbril opzet, want er is met Sinteninkt geschreven en dit is onzichtbaar zonder bril. Regenboogpiet vertelde dat we het zeker niet aan sint mochten vertellen want hij ging dit niet graag hebben.

Y Lyyo Flah947 B3zv I Jvep S63vd XW3rlqu G Lw7 Bmh

Nadien nam Regenboogpiet ons mee naar de eetkamer en de keuken van Sint. Keukenpiet was lekkere pepernoten aan het bakken, het rook heerlijk in de keuken. Van Regenboogpiet mochten we allemaal eens proeven maar we moesten het geheimhouden en aan niemand vertellen dat we mochten proeven.

O7c E Dqa Wa Inz AW Jp Xi1e Uo81 Bv9jk J Yibi I Nf Tsz

Als laatste nam Regenboogpiet ons mee naar de slaapkamer van Sint waar er opnieuw enkel rode spullen te vinden waren. We mochten ook eens een kijkje nemen in de rommelige badkamer van de Zwarte Pieten en in hun slaapkamer. De kleuters vertelden aan Regenboogpiet dat ze wel beter moeten opruimen omdat Sinterklaas niet blij zal zijn. Ze vertelden ook dat opruimen niet zomaar spullen verstoppen is onder een mat. Regenboogpiet trok grote ogen en verschoot hoe flink onze kleuters al kunnen opruimen.

By2v JX5 As La O Ii Cp Wm4ulwa2 Z Rv D1 Uj ZP2 Nbtj DJ

Om de dag af te sluiten deden de kleuters het Pietenparcours, gingen ze nog op de foto met Zwarte Piet en juf Laurence en kregen ze allemaal een chocolaatje mee naar huis. De terugrit met de bus verliep heel stil, de kleuters waren allemaal uitgeteld van de rondleiding door Sint zijn huis en lagen te slapen.

© Emma De Meyer Alle rechten voorbehouden Design & Development Thomas De Marez