Stage week 1: Carnaval

Vandaag hebben we een brief gekregen in de klas van Maurice de carnavaldirecteur. Hij heeft een groot probleem en vraagt of de kleuters hem willen helpen. De kleuters waren heel erg enthousiast want als we alle opdrachten vervullen mogen we naar het grote carnavalfeest gaan. De dag startte met de eerste opdracht die we van de directeur kregen: het maken van een woordspin, "wat weet jij al allemaal rond carnaval?".

B Dw Z Lnu V8 Mx O Fga7 G8 H Cur8 N3 Uym Mjg G Emsbcvxq
B2m32ngi MFA Vez Yur H Mu Q7 Wjp Zn3oj Ihw GC0ne Vc

We maakten lange slingers volgens een patroon. We leerden patronen met 2 kleuren, patronen met 3 kleuren en zelfs patronen met 4 verschillende kleuren.
Na het middageten werkten we voor het eerst met papier maché. Wat een pret om het papier in stukken te scheuren en met onze handen in de lijm te zitten.

MX Yz Ip1 Nhra N6ic6 F11 MI Nu2 Hz3d ZUX Qrg9c Nmn Y
4ejt Pr Kl Qp IT Djbh86 Ode XMHE33ym Gr5 Pjn Rcg4s
De nieuwe spullen in de poppenhoek zijn ook een groot succes!

Op vrijdagvoormiddag kregen we opnieuw een briefje van de carnavaldirecteur, deze keer zat er ook een kist bij. "Wat zou er in zitten?" "Is die kist voor ons?" "Van wie is die kist?" De kleuters waren onmiddellijk betrokken. De juf leest het briefje voor en daarin staat dat de kleuters echte fotografen zullen worden door te leren werken met een photobooth. "Juuuuuf, wij kunnen dat toch helemaal niet? Wij zijn toch helemaal geen fotograaf?"

Deze reacties veranderden direct als we aan de slag gingen. Wat een pret om ons te verkleden en te poseren voor de camera. Sommige kleuters voelden zich een echt model!
En wat vonden ze het leuk om eens met een echt fototoestel en een statief te werken.

4ejt Pr Kl Qp IT Djbh86 Ode XMHE33ym Gr5 Pjn Rcg4s

Na da stage krijgen de kleuters hun eigen leukste foto mee naar huis als herinnering.

0y L75 Vv Cohy Ugh Mw P Xx L1 Pe Vl M Ro OL32cj TN Fu Vf

Na het middageten was het vrij spel in de klas. De barbies werden uitgehaald, de ridders en in de kring bouwden we een zo hoog mogelijke toren. De kleuters konden zelfstandig al een heel hoge toren bouwen, maar ze wilden hem nog hoger alleen konden ze er niet meer aan. De juf hielp mee om de laatste blokken op de toren te plaatsen.

© Emma De Meyer Alle rechten voorbehouden Design & Development Thomas De Marez